אודות
המשרד מתמקד במבני ציבור וחינוך ובהם מוסדות אוניברסיטאיים, מכללות, מוזיאונים, מרכזי תרבות וספורט, בתי-ספר, ספריות, מרכזי מוסיקה ותיאטרון, והתמחה בבניה ירוקה ובת-קיימא. עבודות המשרד זכו בתחרויות אדריכליות שונות, בתחרויות מוזמנים ובמסגרות "תכנון וביצוע" בשיתוף חברות קבלניות.
מצגת מבני ציבור + בתי ספר 2024.pdf LL
אדריכלות מבני ציבור / דוד נופר D+A, כריכה קשה, 400 עמודי צבע, עיצוב: דינה שהם
דוד נופר, גדל במקוה-ישראל, בוגר הפקולטה לאדריכלות והשלמת לימודי תואר שני בטכניון, ובוגר האוניברסיטה העברית בירושלים.
"אחרי שסיימתי את לימודי התואר השני, פתחתי משרד עצמאי, ואז החלו ההתמודדויות. תחרויות מימין ומשמאל – מסע מרתק המלווה בהצצות וחוויות אל עולם האדריכלות הממשי – בין השולחן, העיפרון והמכחול"
"הסקרנות המקצועית מובילה אותי לשיטוטים בארצות אחרות – פינלנד, הולנד, ובמיוחד יפן – שבה אני מבקר מדי שנה. המדינה המודרנית והמסורתית כאחת, מאפשרת לאדריכל מהשורה חופש ביטוי רחב, ולי כתייר – להגיע לפרויקטים מככבים"
"ההשפעה המערבית שחדרה עמוק לאדריכלות היפנית, מקבלת עיבודים מסורתיים או תרגומים מקומיים, ומאפשרת ביטוי אישי לאדריכלים יצירתיים. כל זה בחריצות מובנית, שאיפה למצוינות והתחברות מדהימה לטבע-בארץ שבה הטבע עושה כרצונו"
"לקצה השני של העולם אני מגיע להתפעל מהדרך שבה סטיבן הול מצליח לייצר מציאויות מדומות באמצעות נאראטיבים הזויים. נדמה לי שממנו שאבתי את ה"קשר המכונן" בין המילה לצורה, בין התיאוריה למעשה – סיפור "המצמיח" את הבניין והופך אותו לאנסמבל אדריכלי"
"אני מאמין שאדריכלות היא לא גיאוגרפיה המבוססת על קואורדינאטות, אלא סיפור המתחיל מאי שם, אבל אתה לעולם לא יודע היכן הוא נגמר. אני מפרש את המשימה האדריכלית כהבנה מופשטת ולאו דווקא מתוך ידיעת החומר. לעתים הוא נובע ממעין פנימי ספונטני עד כדי היתול, אבל עיקרו משנה סדורה של הבנה ולימוד. דורש יכולת לחבר בין המטען הרגשי, התרבותי והאינפורמטיבי כדי לפתח צורות חדשות המתקשרות בדרך כלשהי לקונטקסט. לעתים הוא עיקר שאין בלתו, לעתים הוא המצאה של הדמיון. זה יכול להיות סיפור פשוט, בנאלי – לא שייך, שבו לא כל פרט חייב לבטא תכלית, ולא כל צורה מחפשת צידוק"
"מה שיוצר בסופו של יום את הבניין הוא חיבור כולל בין הרעיון המתפתח כהבנה חיצונית אינטלקטואלית של הסיטואציה, והבנה פנימית וחושית שלה. שניהם ביחד יוצרים את הקונספט האדריכלי. וכדוגמא מרכז המוזיקה ברעננה בו תווים הנמשכים כמיתרים אל מוט מתיחה או הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן הנקשרת לעולם הדין באמצעות "מאזני צדק" הבאים לידי ביטוי באמצעות הגג הבולט המגונן על אזור הכניסה לקמפוס"